Tasco, uw partner in Label Print Solutions!

TA&Co klaar voor de toekomst

Oktober 2008

TA&Co klaar voor toekomst
Van IT-ondersteuning tot topdrukwerk-toepassingen

GAVERE - TA&Co opende gisteren een nieuw bedrijfsgebouw in Gavere. Zaakvoerder Alain De Veleer (44) kijkt fier terug op vijftien jaar activiteit in de IT-branche en grafische wereld. De nieuwe naam moet deuren openen voor grote projecten.

Zaakvoerder Alain De Veleer legt uit waar het bedrijf voor staat: 'Naast de oplossingen voor de klassieke offsetwereld hebben we ons gespecialiseerd in de afwerking van digitaal drukwerk. Tien jaar geleden waren er tien medewerkers, nu al dertig. Onze omzet bedroeg in 2007 ongeveer 7,5 miljoen euro, gerealiseerd bij tweeduizend klanten. We gaan onze ervaring nu verder uitbouwen. Voor de komende maanden zijn we nog op zoek naar jonge verkoopsmensen die willen werken in teamverband en in een familiale sfeer.'

Alain De Veleer startte in 1993 Mediapolis in Eke, gericht op klanten uit de directe buurt die ondersteuning zochten op IT-vlak. Pas in 1997 werden de activiteiten uitgebreid naar de grafische wereld met een nieuwe bedrijfsnaam Tele Action en kapitaalinbreng van twee extra zakenpartners, Alain Senechal en Jan Soete.

Als verdeler van apparatuur, geproduceerd in Europa, de VS en Canada, Taïwan en Japan, werd de klantenkring verder opgebouwd en trok het bedrijf einde 2000 richting Gavere. Marketing manager Anton Dugardyn: 'Er kwam meer en meer vraag naar andere toepassingen, van verschillende afwerkingen van drukwerk tot nieuwe 'print'-mogelijkheden op CD, DVD, batch en speciale labels. De showroom, kantoren en magazijn barstten uit hun voegen waardoor beslist werd om een nieuw en groter gebouw op te trekken in het industriepark in Asper, deelgemeente van Gavere. Er werd nagedacht over een nieuwe huisstijl om de communicatie met de buitenwereld dynamischer te maken. Met een sterk stijgende omzet en een mooi productengamma wilden we ook structuur brengen in de activiteiten. We startten vier aparte business units op: 'Finishing Solutions' voor afwerking drukwerk, 'Specialty printing', wat staat voor printoplossingen voor specifieke materialen, 'Information Technology' waarmee in 1993 al gestart werd en 'Technical Services' voor onderhoud en herstellingen van apparatuur bij de klanten in België en Luxemburg.'

Tijdens een rondgang door de showroom horen we bij de demonstraties woorden vallen als rillen, nummeren, vouwen, lamineren, tabben, snijden, lijmbinders, bookletmakers... oplossingen op maat voor elke drukkerij, grafisch bedrijf, uitgeverij, copyshop of industrieel- en handelsbedrijf.