Tasco, uw partner in Label Print Solutions!

Tasco (TA&CO) verdeelt de printsystemen van new solution

23/10/2017 - Grafisch Nieuws

Tasco (TA&CO) uit Gavere verdeelt in ons land de machines van de Portugese fabrikant new solution. Deze printsystemen zijn uitgerust met memjet-inkjetkoppen.

De Portugese fabrikant was ook aanwezig op Labelexpo Europe. Het toonde er de NS Pro EVO single pass inkjetlabelpers met een printbreedte tot 222 mm en een resolutie van 1600 x 1600 dpi. De pers haalt een snelheid van 9 tot 18 m per minuut en is uitgerust met een semi-rotatief stanssysteem. De memjet-inkjetkoppen spuiten watergebaseerde dye-inkten. Memjet heeft de komst van pigmentinkten aangekondigd.

Een ander printsysteem van new solution is de NS Multi voor het printen van gepersonaliseerde kartonnen dozen en displays in golfkarton. Snelheid: tot 18 meter/min. De inkjetprinter kan worden uitgerust met een online lamineermodule.

Tasco verdeelt ook de desktop kleurenlabelprinters van het merk Astrojet die eveneens zijn uitgerust met memjet-inkjetkoppen. De Astrojet M1C die te zien was op de stand van Tasco op de Empack in Mechelen, heeft een printbreedte van 219 mm en haalt een snelheid van 9 m/min in de beste kwaliteit of 18 m/min. De desktop labelprinters vinden een mooie afzetmarkt bij kleinere producenten uit allerlei sectoren (voeding, drank, labo's, health care, enz.) , die hun beperkte productie zelf en op een gemakkelijke manier van labels willen voorzien.

Alain De Veleer en Anton Dugardyn

Op de foto: Alain De Veleer en Anton Dugardyn op hun stand op Empack, met dozen waarvan het karton werd beprint op een printsysteem van new solution.