Tasco, uw partner in Label Print Solutions!

Lamineren Grafisch Nieuws

Oktober 2008

Probleemloos lakken vandaag?

TA&Co presenteert nieuwe Duplo UV Coater!

Lakken gisteren...

UV-lakveredeling geeft zowel offset als digitaal drukwerk dat “afgelikte” uitzicht dat vandaag zo populair is. Denkt u over lakken nog altijd in termen van gisteren: veel kuiswerk tussen elke oplage, niet zo gebruiksvriendelijke toepassing en vooral voor kleine oplagen? Check dat dan eens even met TA&Co en vraag naar hun nieuwste Duplo UV-coater Ultra 205A!

Lakken vandaag: automatisch én kostenvriendelijk!

Anton Dugardyn, marketing manager van Tasco in Gavere, verduidelijkt:”Onze vertrouwde leverancier Duplo heeft alle vooroordelen over lakken uit de weg geruimd met zijn nieuwste UV-Coater Ultra 205A. Meer dan ooit tevoren geeft professioneel UV-lakken meerwaarde aan uw offset of digitaal drukwerk: beelden komen tot leven, kleuren zijn dieper en rijker, documenten zijn beschermd tegen krassen en vingerafdrukken. Maar meer dan ooit tevoren kan dat vanaf nu zeer voordelig en eenvoudig want… volledig automatisch!"

Geautomatiseerd betekent gebruiksvriendelijk!

Optimaal gebruiksgemak begint al bij een zeer overzichtelijk bedieningspaneel met een “touch screen”. Iedereen kan snel met de machine aan de gang omdat je de instellingen van alle functies zeer eenvoudig via de intuïtieve display kan regelen. Daar is echt geen speciale training meer voor nodig. Zonder moeite geef je documenten de afwerking die je wil: glanzend, mat of zijdeglans. Je kan als operator zelf zeer eenvoudig op het controlepaneel bepalen hoeveel lak je wil gebruiken, afhankelijk van de toepassing en de wensen van de klant. De coater beschikt over een zelfregelende functie om zich zonder manuele afstellingen automatisch aan te passen aan de papierdikte.
De machine regelt dan alles zelf zodat je altijd een mooie en egale laklaag krijgt. De UV Coater Ultra 205A komt standaard met een moderne zelfreinigende functie: na elke werkdag draait de operator gewoon aan één knop en de machine reinigt zichzelf. Zo kan je de volgende morgen snel en eenvoudig opstarten zonder speciale voorbereiding en dus zonder tijdverlies.
Andere vernuftige functies zoals het gebruik van een professioneel luchtmes laten toe ook dunnere papieren te verwerken. In tegenstelling tot andere machines detecteert de UV coater automatisch als er papier aankomt en scheidt het door een korte luchtstoot op betrouwbare wijze van de lakrol. Zelfs de lichte media tot 120 gram!

Automatisch lakken betekent lagere kosten!

De Duplo Ultra 205A is ontworpen om zowel offset als digitaal drukwerk te lakken. Het is de ideale lakeenheid voor het veredelen van boekomslagen, postkaarten, visitekaartjes, brochures, kalenders, displays, posters… kortom een universeel inzetbare machine. Ze is afgewerkt als stofvrij, gesloten systeem om storingen te voorkomen. Dank zij het zelfreinigende systeem moeten operators geen tijd besteden aan het kuisen en kunnen ze werken aan meer interessante en productieve taken. Doorgedreven automatiseren betekent ook minder afwerkingfouten waardoor je kosten voorkomt.

Een brede reeks modulaire oplossingen voor elk budget

TA&Co levert bijvoorbeeld vooruitstrevende brochurehechters al dan niet met verscheidene verzameltorens of met stacker voor zowel offset als digitaal drukwerk. Maximale modulariteit en alsmaar hogere productiviteit zijn daarbij zeer belangrijke troeven die de klant toelaat diverse toepassingen af te dekken: afwerken met recht rug, covers en boekinhouden samen optimaal verwerken, gepersonaliseerde documentafwerking op basis van barcodes, …

TA&Co: uw betrouwbare grafische partner

TA&Co positioneert zich in de middenniche tussen de Office toepassingen en het hoogste afwerkingniveau. Zijn oplossingen zijn meer en meer grafische totaaloplossingen, afgestemd op midden tot hogere oplagen en uitgebreide drukwerkveredeling (rillen, vouwen, snijden, lakken, lamineren, nummeren, drukken,…). De focus ligt op verzamelstraten, lijmbinders en digitale afwerking. Het bedrijf is onder meer exclusief verdeler van alle Duplo-systemen in België.
Contacteer TA&Co voor een brochure van de Duplo UV Coater 205A via onderstaande gegevens!

Kenmerken van de UV Coater 205A
  • Papiergewicht: 120-350 g/m²
  • Regelbare laksnelheid: van 9,75 tot 36,5 m/m²
  • Maximaal substraatformaat: 52cm x 71 cm
  • Afwerksnelheid: tot 6230 val/u afhankelijk van formaat en dikte
  • Compacte vorm: 265 x 117cm