Tasco, uw partner in Label Print Solutions!

Referenties

Tasco bvba staat garant voor kwalitatieve en betrouwbare machines voor het printen en perfect afwerken van uw drukwerk.
15 jaar ervaring en een uitgebreid en trouw klantenbestand zijn hiervan het beste bewijs.

1. Referenties voor onze labelprinters

 

1. EnVie scrl heel tevreden met onze Oki Pro 1050

Bij EnVie maken ze onderandere soep van groenten die ze op de markt niet zouden kwijtraken. Bij lekkere soep hoort natuurlijk een mooi etiket of label. Ze maken daarvoor gebruik van onze Oki Pro 1050. Zie dit toestel aan het werk in onderstaand filmpje! Lees hier de volledige case study.

2. Label-on-demand met de CX1200e

Dacar Digital Printing, gevestigd te Rijkevorsel, is het eerste large format printerbedrijf in België dat sinds een paar maanden beschikt over de Primera CX1200e Digital Color Label Printer. Deze toner based labelprinter is uitermate geschikt voor de volautomatische productie van short-run labels en etiketten. Snijden en lamineren gebeurt aan de hand van een Label finishingsysteem 1200. Dit digitaal gestuurd rol-naar-rol snijsysteem maakt stansvormen overbodig en lamineert de labels desgewenst voor extra bescherming tegen krassen.

Erik en DennisDacar Digital Printing is een ‘echt’ familiebedrijf. Fons van der Lingen, echtgenote Connie en zonen Erik en Dennis hebben elk hun specifieke taak binnen het bedrijf. Het bedrijf biedt een waaier van diensten aan, gaande van belettering, printen van borden en panelen, carwrapping, labels en etiketten. Vooral de etiketten business zit duidelijk in de lift en het bedrijf ging recent op zoek naar een snelle, betrouwbare en vooral betaalbare oplossing voor het printen en afwerken van etiketten. Dit werd tot nog toe gedaan met een inkjetprinter en snijplotter, maar deze oplossing was te traag en arbeidsintensief om de groeiende vraag naar etiketten bij te houden.

Snel en volautomatisch

Erik van der Lingen geeft meer uitleg: “Wij hadden een aantal zaken op ons verlanglijstje staan. Het printen en afwerken van de labels moest snel gaan, volautomatisch, weinig of geen onderhoud vergen en voordelig in gebruik zijn. De beeldkwaliteit moest minstens de kwaliteit evenaren van de labels die we met onze inkjet printers maken. TA&Co, dat reeds huisleverancier was, informeerde ons dat Primera een nieuwe labelprinter op de markt zou brengen die aan onze behoefte voldeed. Wij zouden echter de eersten zijn in België, dus veel ervaring met deze nieuwe printer was er niet. Er waren effectief een aantal zaken voor verbetering vatbaar, maar dankzij de support en het luisterend oor van TA&Co en Primera, zijn die kinderziektes snel verholpen.” De resolutie van 1200 dpi, staat garant voor een perfecte beeldkwaliteit en met een printsnelheid van 5 m/minuut op een breedte van 210 mm is een order van 20.000 middelgrote labels in minder dan een uur geklaard. De standaard bijgeleverde impositiesoftware is eveneens een toonbeeld van gebruiksgemak. Op basis van de lay-out bepaalt deze de beste indeling voor een maximale rolbezetting en voor een voorspelbare prijscalculatie wordt ook de exacte productiekost per label weergegeven.

LabelsEender welke vorm snijden

Snel printen is één zaak, maar je moet het ook nog tijdig afgewerkt krijgen. Hiervoor investeerde Dacar in een Labelfinishingsysteem 1200. Dit innovatieve rol-naar-rol snijsysteem verwerkt materiaalbreedtes tot 254 mm aan een snelheid van 3 m/minuut en sluit daarmee perfect aan bij de Primera CX1200e. Dennis van der Lingen: “Het unieke aan dit toestel is dat er geen stansvormen nodig zijn, wat een aanzienlijke flexibiliteit en kostenbesparing oplevert. De pc-gestuurde snijmachine snijdt elke denkbeeldige vorm en meerdere vormen in dezelfde job zijn perfect mogelijk. Eenmaal gekalibreerd, wat trouwens volautomatisch gebeurt, hoef je er niet meer naar om te kijken. Tezelfdertijd labels lamineren kan ook en dat doen we voornamelijk om de krasbestendigheid te verhogen. Voor een betere lichtechtheid hoef je het echter niet te doen, want een garantie van drie jaar is meer dan voldoende voor de gemiddelde klant.”

Dankzij een gunstige aankoopprijs, gekoppeld aan lage operationele kosten, stabiliteit en gebruiksgemak, zijn de Primera CX1200e Digital Color Label Printer en het Labelfinishing systeem 1200 de ideale oplossing voor het volautomatisch printen en afwerken van short-run, full colour labels. Fons van der Lingen besluit: “Dankzij deze investering hebben we een rendabele labeloplossing in huis met een uitstekende kwaliteit. Label-on-demand is nooit eenvoudiger geweest.” Voor meer informatie kan u terecht bij TA&Co. Dit kan telefonisch op het nummer 09 281 08 50.

De configuratie zal ook gedemonstreerd worden op Labelexpo Europe 2009, GRAFI+SIGN 2009 (Kortrijk) en EMPACK (Brussel).

3. Labelprinter programma voor Snoepogram

Snoepogram

De klant, die een webshop heeft om snoepogrammen te bestellen wenst een eenvoudige manier om voor zijn snoepogrammen gepersonaliseerde labels te printen vanaf zijn online (Microsoft SQL) database. Er zijn immers een groot aantal labels (zo’n 2.000 per dag) te printen.

Voor elke bestelling zijn er 2 labels, namelijk een label met een aantal tekst velden om op de verpakking te kleven met de gegevens van de verzender en de ontvanger. Een tweede label bevat de foto die de verzender bij de bestelling geüpload heeft. Op dit label staat tevens de tekst die de gebruiker ingetikt heeft bij de bestelling. Die tekst moet geformatteerd worden (plaats, kleur, bold, italic, …) en op een bepaalde positie geplaatst worden volgens online keuzes van de verzender.

Het basisidee

Om het voor de klant gemakkelijk te maken de lay-outs van de labels aan te passen, kozen we voor een automatisatie van ‘NiceLabel’. Verder moet de klant de gewenste bestellingen kiezen (van-tot) en kan hij een bepaald type bestellingen selecteren, volgens een gekozen code.

De uitdaging

Koppeling met de online data:De gegevens moeten rechtstreeks opgehaald worden uit de online database van de klant uit twee verschillende tabellen. Op verschillende plaatsen moet de data aangepast worden naar een voor Nicelabel ‘standaard’ formaat. De structuur van de database en de koppeling tussen de tabellen moet tevens uitgezocht worden met de ontwikkelaar van de webshop.

Stijlelementen van de tekst staan in HTML:De stijl van de tekst voor het tweede label staat tussen de tekst in HTML codes. Die moet uit de tekst gefilterd worden en de stijl moet aan de hand van deze codes opgemaakt worden.

Conversie van de kleurencode van de data naar NiceLabel formaat:De hexadecimale code die door de webontwikkelaar gebruikt werd om de kleur van de tekst aan te geven, komt niet overeen met het door NiceLabel gebruikte formaat. Dit moet omgezet worden.

Ophalen online beelden voor tweede label:De beelden voor het tweede label staan online in een map op de webhosting en moeten opgehaald worden voor koppeling aan het NiceLabel ontwerp. Elke bestelling bevat immers een andere foto. De foto moet tevens geresized worden om op het label te passen.

Venster snoepogramDe oplossing

Door gebruik te maken van het door de klant gekende standaard pakket ‘NiceLabel’ als editor, maken we een universele label print toepassing om zijn labels op de Primera LX900 labelprinter te printen (op rol).

De interface werd bewust zo eenvoudig mogelijk gehouden om het voor de klant mogelijk te maken om zonder tijdverlies volledig gepersonaliseerde labels te maken voor zijn webshop producten.

4. Taste Out Wine

Taste Our WineTaste Our Wine verkoopt wijnen en champagnes tijdens proefavonden,wijnbeurzen en via hun website.
Zij printen zelf gepersonaliseerde etiketten voor speciale gelegenheden (trouw, communie, feest, ...)

 

Gisteren is de printer (LX810e van Primera) al aangekomen en vandaag zijn de eerste flessen met een etiket van de nieuwe printer al de deur uitgegaan. Echt een prachtige kwaliteit.

 

Eric Romers, zaakvoerder TasteOurWine

5. Chicken Masters (LX810e van Primera)

Chicken MastersChickenmasters is opgestart in 2009 en verwerkt kip tot kwalitatief, hoogstaande delicatesse producten die wereldwijd worden verspreid.

 

Ik ben ondertussen enkele dagen aan het werk met het nieuwe toestel (LX810e van Primera), en ben heel tevreden over de mogelijkheden en het gebruik.

 

Jurgen Vercaemer , Productie -Logistiek Chicken Masters

2. Referenties voor onze grafische printers

1. Drukkerij Erik De Koninck (Imprint V Pro)

Drukkerij Erik De KoninckDrukkerij De Koninck is gelegen in Baardegem-Aalst. Zowel bedrijven, verenigingen als particulieren kunnen er terecht voor het maken en bedrukken van gelegenheidsdrukwerk.

 

Ondertussen hebben wij de Imprint V Pro goed ontvangen en is hij al in gebruik. Wij willen jullie daarom bedanken voor de snelle levering en voor de goede service.

 

Christine De Koninck-Stegen.