Tasco, uw partner in Label Print Solutions!

In dit gedeelte van de site zullen we regelmatig nieuwe berichten plaatsen met nieuws over onze producten en tips voor onze klanten om onze producten nog beter te gebruiken.We lichten regelmatig ook een tipje van de sluier op over nieuwe producten in ons gamma.

Pigment inkten voor onze printers

Binnenkort zijn voor een aantal van onze inkjet printers pigment inkten beschikbaar. Niettegenstaande dye inkten voor de meeste toepassingen zeker voldoen en zelfs beter zijn in kwaliteit, opent dit de deur naar een aantal nieuwe toepassingen.

Pigment inkten zijn niet perfect. Alhoewel ze een veel langere kleurechtheid garanderen bij blootstelling aan UV stralen (lees : direct zonlicht), zijn de kleuren doorgaans minder fel en is het kleurenspectrum die men kan maken met de pigment inkten kleiner dan met de dye inkten. Pigment inkten zijn meestal ook duurder.

De kwaliteit van de dye inkten en de substraten wordt ook steeds beter, waardoor blootstelling aan UV licht in kortere tijdspannes meestal geen probleem is en men ook met deze een heel lange periode van kleurechtheid kan bereiken.

Conclusie: Pigment inkten hebben slechts zin voor labels die een heel lange periode aan direct zonlicht blootgesteld worden.

Onze labels voor op voeding

Een aantal van onze inkjet label materialen kunnen probleemloos gebruikt worden op voeding. Zo kunnen wij u 'Food Compliance Approvals' uitreiken voor onze DLG005 (hoogglans papier wit) en DJM008 (mat papier wit) labels.

Deze labelmaterialen zijn papiersoorten met een inkjet coating, en zijn dus bestemd voor onze Primera LX900e en Astro Machines M1-C kleuren label printers.

Astro M1 and M1C firmware R13.01

Versie R13.01 van de driver en de firmware voor de memjet printers (AstroJet M1 en M1C) zijn ter beschikking. Met deze versie van de firmware wil Astro Machines de betrouwbaarheid van zijn machines verder verbeteren.

Dit zijn enkele van de aanpassingen:

  • Windows 8 Operation Support
  • Import/Export print instellingen
  • Inkt niveau sensor verbeteringen
  • Tilt sensor standaard uitgeschakeld
  • Masker optimalisatie
  • Oplossing voor 'Print Engine Stops Printing' bug
  • Aanpassingen voor een aantal kleinere bugs

 

Primera LX900 printer TOF sensor

Primera LX900e TOF sensor positionDankzij de manueel verplaatsbare TOF (top of form) sensor maakt de Primera LX900e printer het eenvoudig om labels van onregelmatige vormen te kunnen printen.

Door de sensor op een positie op de breedte van het etiket te plaatsen waar het begin van de pagina kan gemeten worden, is het ook mogelijk om prints op etiketten met een speciale vorm correct te positioneren.